Diep onder Veendam, wel 2000 meter onder de grond, liggen de restanten van de Zechsteinzee. Een oerzee vol mineralen en zouten die miljoenen jaren geleden indroogde en in de bodem lag… tot 1972.
Onderzoekers stuiten op een restant van de oerzee en vinden een zeldzame zoutlaag. De zoutlaag blijkt bijzonder zuiver magnesiumzout te bevatten. Het besluit om uit deze laag magnesiumzout te winnen, leidt uiteindelijk tot de oprichting van Nedmag. Sindsdien wint Nedmag in Veendam magnesiumzout van het zuiverste soort. Je zou zelfs kunnen zeggen: sindsdien werken we in Veendam aan de bron van al het leven. Want magnesiumzout is onmisbaar. Onmisbaar voor het menselijk lichaam om goed te functioneren; magnesiumzout zit in iedere cel in ons lijf! Onmisbaar voor veel producten die we iedere dag gebruiken. Zonder magnesiumzout bijvoorbeeld geen cement of staal, geen duurzame papierpulp of circulaire economie. Maar mét magnesiumzout wordt de lucht schoner, veevoer gezonder en kaas lekkerder. Bovendien levert het een positieve bijdrage aan onze gezondheid: het geeft energie en laat spieren ontspannen. Alles wat we doen, doen we met oog voor de wereld om ons heen. In de figuurlijke zin van het woord – duurzaamheid en milieu staan in ons werk centraal – maar ook letterlijk: we zijn trots op onze bakermat Veendam en zetten ons continu in voor onze regio. We zijn trots dat we vanuit een Groningse gemeente de wereld voorzien van het zuiverste magnesiumzout. We zijn trots op onze medewerkers, die hun Groningse nuchterheid combineren met een passie voor magnesiumzout. En als je het ons vraagt, is dat een prachtige combinatie.
Meer weten? Kijk eens op onze website (www.nedmag.nl) of plan een bedrijfsbezoek!